Haber Egemen

USESAM’IN RUSYA ANALİZİ ;

GÜNDEM

Türkiye’nin ve Avrupa’nı en büyük ve en saygın Araştırma Şirketinden biri olan USESAM’ın Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş  kamuoyuyla paylaştığı Rusya Analizinde, iki kutuplu dünyadan biri olan Rusya Analizinde önemli  vurgular yaptı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nı en büyük ve en saygın Araştırma Şirketinden biri olan USESAM’ın Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş kamuoyuyla paylaştığı Rusya Analizinde, iki kutuplu dünyadan biri olan Rusya Analizinde önemli vurgular yaptı.

Dünya Siyasetinde iki belirleyici güçten biri olma özelliğini yıllarca taşıyan Rusya’nın bu günkü durumuna bir göz atmak istedim ve bu yüzden bu Raporu hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum vurgusu yaptı.

USESAM Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğmuş,
Rusya Analizinde can alıcı önemli konulara değindi.

Boris Yeltsin 
döneminde yerle bir olan Rusya karizması,
Karizmatik Lider Vladimir Putin’le altın çağını yaşıyorlardı,Ta ki Putin’in Afrika ve Ortadoğu’da varlığını artırana kadar.
Putin,Afrika ve Ortadoğu’da İngiltere’ye rağmen var olma çabasına girmesi, Rusya için Arı yuvasına çomak sokmaktan başka bir anlam ifade etmiyordu.
Karizmasının ve gücünün zirvesinde olan Putin için,
Afrika ve Ortadoğu’da var olma isteği sonun başlangıcı oldu.

USESAM Başkanı Erdoğmuş Analizini şöyle sürdürdü.

Senaryosu çok önceden yazılmış ve tamamıyla Rusya özelinde Putin’i bitirme hamlesi olan, Ukrayna operasyonuna adeta Rusya zorla itildi.
Putin adeta Ukrayna’ya girme zorunda bırakıldı.
Askeri bir vardığı, Rusya yanında konuşulmaya dahi değmeyecek kadar küçük olan Ukrayna’ya girme kararı alan Rusya adeta Betona çarptır.
Rusya’nın, Üst üste ağır kayıplar alması ve neredeyse askeri gücünün yarısını kaybeden ve Ukrayna’da bir metre dahi yol kat edemeyen Putin, son Wagner olayıyla adeta can çekişir hale geldi.

USESAM Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş 
Analizini Tarihe not düşer gibi,şu can alıcı tespitiyle noktaladı.

Bu gelişmeler eşliğinde Rusya’nın bundan sonraki geleceği ne olur diye sorarsanız, artık İki Kutuplu Dünyanın diğer Kutubu Rusya olmayacak.

USESAM
Yönetim Kurulu Başkanı
Müseyip Erdoğmuş

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.