Haber Egemen

"Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası" müzikali Besa Sahne'de tiyatroseverlerle buluştu

ÖZEL HABER

Baht Tiyatro tarafından sahneye konulan ve William Shakespeare'in "Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası" eserinden aynı adla uyarlanan müzikal, Cevahiri Besa Sahne'de izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Baht Tiyatro tarafından sahneye konulan ve William Shakespeare'in "Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası" eserinden aynı adla uyarlanan müzikal, Cevahiri Besa Sahne'de izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Oyunun yönetmeni ve Devlet Tiyatroları oyuncusu Volkan Ateş Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Shakespeare'in 1560'lı yıllarda yazdığı oyunu, post modern şekilde müzikalleştirdiklerini söyledi.

Gençlerin sevebileceği bir eser yapmak istediklerini belirten Gündüz, topluluk olarak tiyatronun birleştirici tarafıyla afet bölgelerinde KYK yurtlarında da oyunlar sahnelediklerini aktardı.

Gündüz, romantik komedi türünde, fantastik öğeleri de barındıran oyunda, 35 kişilik bir oyuncu ekibinin yer aldığını, provaların ise 2 ay sürdüğünü anlattı.

Oyunun gelirleri depremzedelere bağışlanacak

Müzikalde "Nick Bottom" karakterini canlandıran Burak Sevinç de ekibe sonradan dahil olduğunu ve kısa bir sürede uyum sağladığını dile getirerek, "Shakespeare'in 'Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası'nı farklı bir türde ele alan bir oyun. Daha kabare mantığıyla, daha eğlenebileceğimiz, güleceğimiz içerisinde aslında hüznün de olduğu bir hikaye var. Seyircilerimizi bekliyoruz. Biz oynarken çok eğleniyoruz." dedi.

Besa Sahne kurucusu ve oyunun yapımcısı Aziz Çoban ise seyircinin ilgisinden memnun olduklarını, oyunun gelirlerinin de paylaşılarak Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen afetzedelerin ihtiyaçları için kullanıldığını kaydetti.

Sinem Güven'in koreografisini hazırladığı oyunda aralarında Can Ceylan, Yunus Emre Gedik, Rinat Al'bikov, Levent Akkök, Andrei Gritcu, Ezgi Acıoğlu, İlke Öztürk, Utku Palta, Cem Eyüboğlu, Dila Kavasoğlu ve Eylül Başoğlu'nun bulunduğu birçok oyuncu rol alıyor.

Oyunun dekor tasarımına Selim Cinisli, kostümlerine Cemre Melis Çınar ve ışık tasarımına Ahmet Ubuz imza attı.

Shakespeare'in bugüne zaman makinasıyla gelmesiyle başlayan oyunun hikayesinde aşıklar, periler, soylular ve esnaflar, insana dair her şey şiirsel, şarkı ve dansla seyircilere aktarıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.