Haber Egemen
2023-07-09 17:47:40

CHP ÖRGÜTÜ SON YILLARDA EROZYONA UĞRUYOR

Doğan Prepol

09 Temmuz 2023, 17:47

Ben yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapan birisiyim. Son birkaç yıl hariç Cumhuriyet Halk Partisi’nde Bizans oyunları oynanmazdı, alavere dalavere yapılmazdı. Oysa şimdi bakın örgüt içinde ne kadar çok kirli oyunlar, iftiralar, çamur atmalar, karşısındaki insanlara gavur diyenler, hemşehricilik yapanlar say say bitmez. Bunların dışında çok büyük başka işlerde yapıyorlar. CHP yöneticileri de çok iyi biliyor bu oyunları, onları buradan yazmaya gerek yok. Bunu üyelerin çoğunluğu biliyor ve görüyor.

Fazla uzun yazıp kafanızı şişirmeyeceğim.

Bakınız delege seçimleri başladı birçok ilçede bilgiler haberler geliyor delege seçimleriyle ilgili.

Yok belediye başkanları karışıyormuş, yok başka ilçenin belediye başkanı bir başka ilçeye karışıyormuş yok şuymuş yok buymuş. Vefasızlık son yıllarda ayyuka çıktı. Birisinin desteği ile bir koltuğa oturan kişi, onu o koltuğa oturtanı sırtından hançerliyor yani ikili oynuyor ve hiç bir şey yokmuş gibi insanların yüzüne pişkin pişkin bakıyor.

Bu şekilde nasıl iktidar olacağız diyor parti üyeleri. Bakınız bu yerel seçimlerde bunu çok net göreceğiz. Birçok ilçe belediye başkanlığı kaybedilecek, meclis üyelerinin sayıları düşecek. Bunları üyeler söylüyor haklılık payı yok değil hani.

Neden mi?

Çünkü eskiden Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için koşturuyordu partililer şimdi ‘Parti içinde kendi iktidarları için koşturuyorlar’ onların derdi CHP’nin iktidar olması değil kendileri iktidar olmak.

Bunları ilçe başkanları, yöneticileri, il başkanı ve yöneticileri çok iyi biliyor ama kimse yapılması gerekenleri yapmıyor.

Yukarıda dediğim gibi

Burada amaç, CHP’nin iktidarı değil, CHP içinde kendi iktidarlarını kurmak ve korumak.

Doğuda nasıl toprak ağaları varsa, CHP de de delege ağaları var.

CHP'de son yıllarda Rumeli Balkan göçmenleri ve Kafasya göçmenleri, Türki Cumhuriyetlerden göç edenleri, Roman vatandaşları dışlıyorlar, bakınız temsilde kaç kişi var neredeyse yok göstermelik belki birkaç tane hepsi bu. Kısacası CHP de istenmiyorlar bu konuyu da isterseniz daha derinden yazarım.

Sağlıcakla kalın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.