Haber Egemen
2023-04-12 22:22:19

Şimdi De Destici’den Boşnaklara Hakaret

Doğan Prepol

12 Nisan 2023, 22:22

Boşnak halkına hakaret etmek bazı zihniyet sahiplerinde alışkanlık haline geldi.

Rasim Ozan Kütahyalı başlattı, Boşnak halkına hakareti.

Sonra haddini bilmeyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici TV100'de çıktığı programda TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ı Boşnak olduğu için aslı astarı olmayan çocukça bir suçlama getirmiştir.

Aslında bu suçlama ‘Baş’ üzerinden bütün Boşnaklaradır.

Bunu anlamayacak kadar cahil değildir Boşnak halkı.

TV 100'de ne demiştir: "Adam Tito Artığı Biliyorsun Yugoslavya’da bir Tito rejimi vardı, Sovyet benzeri komünist rejim vardı. Buradan geçiyorsun Almanya'ya burada tamamen sol örgütlerin içerisinde belli ki Alman istihbaratı kontrolünde yetiştiriliyorsun Türkiye'ye gönderiliyorsun. Senin gerçek soyadın ne? Juseviç burada neyi kullanıyorsun Baş. Soyadı Baş olan siyasetçiden bahsediyorum. Sen milletin karşısına Jusoviç diye çıkabiliyor musun.? Bunlar Türkiye’ye gönderiliyor" diye konuşuyor.

Mustafa Destici denen şahsiyet siz gerçekten ya cahilsiniz ya da canını kurtarmak için Yugoslavya’dan kaçan çok sayıda ailenin kimi Türkiye’ye kimi Avrupa’nın değişik ülkelerine gitmiş. Bu kadar bilgi sahibi olduğunuza göre siz hangi ülkenin ajanısınız.

Soyadı kanunu denen bir şey var siz bunları bilmezsiniz.

Gerçekten toplumda kin ve nefreti körükleyen yalan yanlış hadsizce açıklamalar yapan bir şahsın TBMM'de olması çok acı ve düşündürücü bir durum.

Ben de Boşnak bir anne babanın evladıyım. Benim Babamın soyadı Poroviç Annemin soyadı Sadikoviç şimdi bu adama soruyorum bizler nerenin ajanıyız.

Destici'nin bu yalan yanlış saçmasapan açıklamasını dinleyince aklıma benim başımdan geçen bir olay geldi.

Kısaca sizlerle paylaşayım daha önce de yazmıştım aslında; İzmir ili Karşıyaka İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde uzun yıllardır ikamet ediyorum. 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde ben de Oturduğum mahallede muhtar adayı oldum. Benim de seçimlerde karşıma bir Destici benzeri düşüncelere sahip kişi ve kişiler karşıma çıktı ve benim soyadımdan ötürü benim GAVUR olduğumu herkese söylemeye başlamışlar ve seçimi kaybettim. Seçimi kaybetmek yada kazanmak önemli değil önemli olan topluma nifak tohumları ekmek. Benim Soyadım PREPOL bugün Sırbistan sınırları içinde kalan Sancak bölgesi şehirlerinden Prijepolje'den Türkiye'ye göç etmiş, babam ve ailesi.

Soyadı kanunu çıkınca soyadı olarak Prijepolje’nin Osmanlı kayıtlarında Osmanlıcası Prepol’muş ve o dönem nüfus memuru Benim babamın soyadını Prepol yapmış.

Ve akıl hocaları herhalde bu propagandayı uygun görmüşler.

Bakınız siyasi görüşü ne olursa olsun insanlar bu tip yalana dolana ve toplumu kutuplaştırmayı hiç çekinmeden yapıyorlar.

Bu zihniyetlerin tek derdi alacakları paradır.

Bugün benim mahallemdeki muhtara veya Destici kaç tane ne kitabı okumuşlar merak ediyorum. Siyasi konuşma yapmasını bilmeyenler rakiplerine böyle çamur atmaktan yalan iftira dan hiç çekinmezler o kadar da pişkinlerdir.

Son olarak:

1-Onurlu haysiyetli adam gibi adam Erkan Baş’ın yasal yollara başvuracağını düşünüyorum.

2-Bütün Boşnak ve Rumeli Balkan Dernekleri Mustafa Destici’ye karşı birleşerek dava açması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü soyadı değişen herkes ajanlıkla yaftalanmıştır diye düşünüyorum. Onurlu Boşnakların ve eski Yugoslavya'dan (Bosna Hersek-Sırbistan-Karadağ, Makedonya- Kosova ve Arnavutluk) Türkiye'ye göç eden yurttaşlarımız bunlar gibi zihniyete sahip olan insanlara oy vermemesi gerektiğini ve onurlu bir duruş sergilemesi gerektiğini düşünüyorum.

Boşnaklara ve Rumeli Balkan kökenli yurttaşlara iftira atan yalan yanlış açıklamalar yapan siyasi istikbal beklentisi olan zavallılar diye düşünüyorum.

Sağlıcakla Kalın

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.