Haber Egemen
2023-02-28 20:15:19

EGE’DE YILMAZ BİR FIRAT

Akif Reçber

28 Şubat 2023, 20:15

1 Ocak 1991 de Konya da dünyaya gelen Şehit Çakıroğlu CHP’li bir ailenin tek evladı idi. Annesinin öğretmen olması nedeniyle ilkokul yıllarını Diyarbakır da geçirdi. Ege Üniversitesi tarih bölümünde okuyordu.

Vatan sevdalısı bir yiğit Ege Üniversitesinde yapılan terör eylemlerini içine sindiremiyor. Var gücü ile mücadele ediyordu. Her türlü tehditlere rağmen inandığı yoldan dönmüyordu. Vatan sevdası onun için her şeyden önde geliyordu. Ege de bir yiğit Vatanının bekası uğruna sevdasından canından vazgeçmişti. Sevdası mahşere kalan geleceği elinden alınan bir yiğidin hakkı nasıl ödenir ki?

Davası uğruna canını verdiği Ülkücü büyükleri ve siyasiyi partisi vefasızlık yaparak cenazesine katılmamış, büyük bir vefasızlığa imza atmışlardı. Bu vefasızlık Ülkücü camiaya büyük zarar verdi. Ülkücüler davası uğruna şehit olmuş yiğitlerine bile sahip çıkmıyorlar söylemlerine maruz kalıyorlardı. Bunları söyleyenler pekte haksız sayılmazlardı.

Adı gibi Yılmaz, Fırat gibi uzun ve çağlayan bir yiğit adını tarihe altın harflerle yazdırarak, gönüllerde yerini alarak aramızdan ayrıldı.

Böyle bir yiğidi elbette unutmayacak unutturmayacağız.

Çözüm süreci nedeniyle Fırat Yılmaz Çakıroğlu gibi nice yiğitler toprağa düştü, ocaklar söndü. Bu yiğitlerin hakları elbette ödenmez de, toprağa düşmelerine vesile olanlar göz yumanlar veballerini nasıl öderler bilmiyorum.

Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu rahmet ve minnetle anıyorum.

Şehadetin kutlu olsun yiğidim. İyi ki VARSIN.

Bir teşekkür de adını yaşatan herkese…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.