Haber Egemen
2023-02-04 08:51:23

Fırsatçı Müslümancılık!

Akif Reçber

04 Şubat 2023, 08:51

Değerli okurlar; Yüzde 99’u Müslüman olan bir Ülkede Müslüman’ım diyen bir kişi fırsatçı olabilir mi? yâda fırsatçılık yapabilir mi? Ülkede deprem olur fırsatçı Müslüman kiraları 3,5 kat artırır, Gıda dağıtılır geride kalanları düşünmez, Battaniye dağıtılır geride kalanları düşünmez. Ülkede Çığ olur Asker Şehit olur Şahadetin anlamını bilmeyen deist ve sahte Müslümanlar bunu fırsata çevirmek ister. Devletini ve İktidarı yıpratmak ister ateş düşen ocaklar üzerinden fırsatçılık yapmak ister.

Ülkede salgın olur Elhamdülillah Müslüman’ım diyenler fırsatçılığı elden bırakmaz 3 TL’lik kolonyanı 3,5 katı fiyatlara satar, 3 Kuruşluk Maskeyi, dezenfekte malzemelerini 3,5 katı fazlasına satar bu Müslümanlar gerçekten Müslüman mı acaba gerçekten Müslümanlığın ne olduğunu bilseler o idrakte olsalar bunları yaparlar mı? Yâda bunun bir vebal olduğunu kul hakkına girdiğini bilseler bu fırsatçılığı yaparlar mı?

Birkaç ay sonra 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif geliyor. Fırsatçı Müslümanlar yine her zaman ki, gibi fırsatçılığı elden bırakmayarak Mübarek ay demeden zam üstüne zam yapacaklar ve bu parayı helal kazançmış gibi ailesine ve çocuklarına yedirecekler.

Kul Hakkı ile gelmeyin diyen Allah CC karşısına nasıl çıkacaklar hiç hesaba katıyorlar mı?

Müslümanlık bu mudur? Müslümanların birbirlerine yardım ettiği, fakirlerin, yoksulların, yetimlerin, öksüzlerin sevindirildiği, herkesin yüzünün gülmesini istediğimiz bu ayda fiyatlar üzerinden rant peşinde koşmak ne Müslümanlıktır ne de insanlıktır. Bunu yapan oruç tutup namaz kılıyorsa, hacca umreye gidiyorsa nafiledir. Müslüman'ım diyorsa ikiyüzlüdür. İsteyerek zam yapmadım diyorsa namerttir. Şartlar böyle gerektirdi diyorsa yalancıdır... Fiyatlar iki hafta öncesinden düşükken biranda yükselmesi imkânsızdır.

Bu durumun namertlerin, ikiyüzlülerin, yalancıların, haramzadelerin, sömürücülerin, hak yiyicilerin ceplerini doldurmasıyla alakası vardır. Hükümetin ve Kamu Kurumlarının bu fırsatçılara göz açtırmaması gerekmektedir.

Selam ve dua ile.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.